Du er her:
Rodresektion (rodspidsamputation)

Rodresektion (rodspidsamputation)


Hvad er en rodresektion?

En rodresektion er en kirurgisk behandling ved rodspidsen.

Desværre er det ikke alle rodbehandlinger, der heler som forventet. Hos en mindre procentdel af rodbehandlingerne, lykkes det ikke rodfyldningerne at få bugt med infektionen i tanden og rodspidsen. 

Hvis den rodbehandlede tand ikke heler som forventet kan man forsøge at rodbehandle om (revision). Det er typisk for tænder som er rodbehandlet for flere år siden hvor man kan se, at det vil være muligt at få en mere sufficient rodfyldning (tæt) ved at revidere. Man laver kun en rodfyldning om hvis man skønner at rodfyldningen kan forbedres.


Vurderes rodfyldningen sufficient (tæt) vil man i stedet for revision anbefale en rodresektion (retrograd rodfyldning) At en rodfyldning ikke er succefuld skyldes ikke nødvendigvis en dårlig udført rodbehandling. Der er flere faktorer som kan spille ind. Der kan fx være små bi-kanaler som ikke er til at rodfylde eller andre morfologiske variationer som gør en rodbehandling vanskelig.


En rodresektion er et lille kirurgisk indgreb hvor der udføres en rodamputation og rodfyldning retrograd. Vi går ind i kanalen nedefra og laver en tæt rodfyldning så der ikke længere kan trænge bakterier ind eller ud af rodspidsen. 

Mikroskope

I nogle tilfælde kan det være vanskeligt at se de små detaljer, f.eks. under en Rodspidsamputation. Så har vi muligheden for at arbejde under mikroskop.


Mikroskopet kan også anvendes under andre behandlinger og ved kirurgiske indgreb. Mikroskopet forstørrer op til 20 gange forstørrelse og vi kan se alle detaljer helt skarpt også dem som er usynlige for det blotte øje.


Mikroskope - Ringsted Tandklinik & ImplantatCenter

Vores service – tillid og tryghed i hjertet af Ringsted

Ringsted tandklinik tilbyder alle former for almindelig tandbehandling. Vores vision er, at alle skal beholde deres egne tænder i munden hele livet. Vi går stærkt ind for forebyggelse frem for behandling.
ÅBNINGSTIDER / FERIE

Kristi Himmelfart
Lukket: 8. - 9. maj
Sommerferie 2024
Uger: 29 - 30 - 31

BESTIL TID

Du kan både ringe, sende SMS eller mail til os for at bestille tid.


Telefon- og åbningstider


Tlf. 5761 0127

SMS 9215 1927

Mandag 7.30-16.00

Tirsdag 7.30-16.00

Onsdag 7.30-16.00

Torsdag 7.30-16.00

Fredag 7.30-15.00


Send e-mail, klik her

Følg os på Facebook
Ny patient

Vi har plads til dig
Det er nemt at skifte
Læs mere her

Adgangsforhold

Handicapvenlig klinik med elevator
Læs mere her

Afbud og udeblivelser

Afbud senest 2 dage før aftalt tid
Læs mere her

© 2024 Ringsted tandklinik & ImplantatCenter | Sct. Knudsgade 1, 1. th 4100 Ringsted | 5761 0127 | E-mail

Gå til forsiden af ringsted-tandklinik.dk